About me

Geen seks willen. Er niet aan moeten denken om geslachtsgemeenschap te hebben. Geen seksuele behoeften. Nooit. Veel mensen kunnen zich er niets bij voorstellen. Dat is exact de reden voor deze blog. Aseksualiteit is voor velen een onbekend en daarom vaak onbegrepen begrip. Want hoe kan het dat iemand daar geen behoefte heeft? En als een aseksueel een relatie heeft, hoe gaat dat dan? Welke vorm van intimiteit is er? Maar ook: hoe is het om overal met seks geconfronteerd te worden? De centrale vraag die ik door middel van meerdere posts wil beantwoorden is: Hoe is het voor een aseksueel om te leven in een maatschappij waarin seksualiteit de norm is?

Seksualiteit en geaardheid heeft me van jongs af aan al gefascineerd. Ik kreeg na de scheiding van mijn ouders een stiefzus die een relatie had met een vrouw, wat ik onwijs interessant vond. Maar ook speel ik zelf al jaren met de gedachte dat ik, naast dat ik op mannen val, vrouwen ook wel interessant vind. Kort om, het is iets wat me altijd wel bezig houdt. Aseksualiteit is hierbij het andere uiterste, waar ik erg nieuwsgierig naar ben. Blogs of websites over seks of geaardheid wagen zich nauwelijks aan dit onderwerp. Ik wil de uitdaging wel aangaan en aseksualiteit onderzoeken.

IMG_3722-logoMijn naam is Layla Hesseling, 22 jaar, ik kom uit Groningen maar woon en studeer nu in Utrecht. Mijn opleiding journalistiek is het helemaal voor mij. Artikelen schrijven, interviewen, het onderste van de kan naar boven halen, een primeur hebben, brutaal zijn, foto’s maken of filmen, ik vind het fantastisch om te doen.

Welkom op mijn blog Liever Cake. Want zoals de aseksuelen zelf zeggen: ‘Cake is better than sex!’

4 reacties op ‘About me

  1. Ha Layla,

    Ik wilde even zeggen dat ik het geweldig vind dat je dit doet! Ik kreeg de tip over deze blog van een vriendin. Ze moest aan mij denken omdat ik ‘uit de kast’ ben als aseksueel. Ik vind het hartverwarmend om te lezen dat er mensen zijn zoals jij die het interessant vinden, onderzoek willen doen en vooral kennis willen verspreiden. Ik denk dat het heel belangrijk is om te zorgen voor meer bekendheid voor de minder bekende seksualiteiten. Zoals een hoop aseksuele mensen heb ik me een tijd lang ‘stuk’ en ‘anders’ gevoeld, wat gemakkelijk voorkomen had kunnen worden als ik wist van het bestaan van aseksualiteit.
    Ik hoop dat je blog een paar mensen kan helpen in de zoektocht naar zichzelf.
    spread the word, spread the love. Cause duh, cake ís better than sex, right?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s